programma

WORKSHOPS

Wil jij er zeker van zijn dat je jouw favoriete schrijver kunt ontmoeten tijdens het Kinderboekenfeest? Kijk dan op de pagina ‘kaartverkoop’ welk ticket je precies moet halen!

Mark Haayema

Ben jij een échte verhalenverzinner? Kom dan naar de workshop van Mark Haayema! Ter plekke maak je samen één verhaal en Mark leert je alles over de opbouw van een verhaal.

Kevin Hassing

Wist je dat Kevin Hassing niet alleen spannende kinderboeken schrijft, maar ook tekenfilms en luisterboeken inspreekt? Wat zijn fijne trucjes en hoe maak je het voor jezelf en de luisteraar (minder eng en) leuker? Kom gezellig langs, ontmoet Kevin en steek ook nog wat op!

Marte Jongbloed & Natascha Stenvert

Stel, er woont een flosje bij jou thuis. Dat is een groot probleem! Hoe lossen we dat op? Simpel! Nodig het F.R.O.T. uit met de Flos Academie. Het Flosjes Reddings en Opsporings Team vertelt je alles over jouw flos: Hoe zorg je ervoor dat een flosje veilig blijft op straat of thuis? Hoe moet een flosje zich gedragen als hij een dagje mee gaat naar school? En nog veel meer.

Rudi Jonker

Hou jij van tekenen? En zou je wel eens een eigen strip willen maken? Leer bij Rudi Jonker hoe je een figuur kunt tekenen en een verhaal kunt bedenken.

Ilona de Lange

De familie van Zilver uit de Miljonairskind-serie is schatrijk. Ze wonen in een geheime villa onder de grond, met een eigen zwembad, een achtbaar en nog veel meer. Hoe zou jouw miljonairshuis er uitzien? Verzin je misschien iets wat nog niet bestaat? We doen ook een echte miljonairsquiz!

Sophie Pluim

Wist je dat er een huisje zonder heks bestaat? En dat heksenhuizen vaak op dierenpoten staan? Als een huis zelfs op kippenpoten kan staan, wat kan dan nog meer? Verzin jouw eigen fantasiehuis op dierenpoten!

Theatershow

Meneer B. heeft een weekje vakantie en zit heerlijk thuis voor de tv. Hij heeft zijn oude spelcomputer van zolder gehaald en is vastbesloten om de hele week met gamen door te brengen. Maar dat valt niet mee, gamen met je moeder op je nek! Zij vindt dat er al meer dan genoeg te doen is in de echte wereld – het gras moet gemaaid, het huis moet worden opgeruimd en de wc schoongemaakt.

Als Meneer B. door een stroomstoring toch gedwongen wordt om zelf in actie te komen en de tv te repareren, komt hij onverwacht in zijn favoriete game terecht. Dan blijkt al snel dat de digitale wereld niet alleen maar leuke kanten kent. Niemand zet je eten klaar, niemand geeft je een knuffel. Maar hoe moet hij nou terug naar huis?

Een analoge theatervoorstelling in en over de digitale wereld, met veel humor vertolkt door Martijn Donders.