WORKSHOPS

Wil jij er zeker van zijn dat je jouw favoriete schrijver kunt ontmoeten tijdens het Kinderboekenfeest? Kijk dan op de pagina ‘kaartverkoop’ welk ticket je precies moet halen!

Foto Jozua Douglas: Mark Kohn

Jozua Douglas

Wist jij dat bijna 1 op de 3 diersoorten bedreigd wordt? Tijgers, orang-oetans, luipaarden en een heleboel andere prachtige dieren dreigen uit te sterven. Leer van Jozua Douglas en Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. hoe jij zelf kunt helpen.

Mylo Freeman

Toveren met verf?! Het kan tijdens de workshop van Mylo Freeman. Leer schilderen met ecoline en de technieken die daarbij komen kijken. En wie weet tover jij wel een echte prinses Arabella of prins Mimoen tevoorschijn…

Thijs Goverde

Weet jij wat de overeenkomst is tussen grassen en croissantjes? En wist jij dat je van een distel nooit, maar dan ook echt nóóit kunt winnen? Luister mee naar Thijs Goverde die je meeneemt in de wondere wereld van het voedselbos en de magie van planten…

Saskia Halfmouw

Zoek… zoek… zoek! Maak je eigen bos-zoekplaat met een hele hoop verstopte dingen. Saskia Halfmouw leert je alles over illustreren en het maken van zoekplaten. Kun jij alles nog wel vinden op je eigen zoekplaat…?

Foto Michael Reefs: Mark Lageweg

Michael Reefs

Ben jij een échte avonturier en ben je gek op spannende en exotische plekken? Bedenk dan samen met Michael Reefs een gloednieuwe tempen voor De Tempeljagers! Is de tempel magisch en bomvol fantasie? Of misschien wel gebaseerd op een echte, bestaande tempel? En misschien nog wel belangrijker: wel geheim en krachtig voorwerp ligt hier verborgen…

Loes Riphagen

Ken jij het kleine vogeltje Coco al? Die durft nog niet zo goed te vliegen… Wat als ze valt? Of als de kat haar grijpt? Knutsel tijdens de workshop je eigen Coco, dan kunnen deze vriendjes helpen om ook Coco te laten vliegen!

Foto Loes Riphagen: Vincent Kuyvenhoven

Bibliotheek

Jungle of woestijn?

Op welke plek in de natuur zou jij wel eens willen zijn? Dit is je kans! Kom tussen de paddenstoelen staan of neem een duik in de onderwaterwereld. Liever toch tussen de wilde dieren in de jungle? Ook dat kan! KLIK en de foto met het greenscreen is gemaakt, alsof je er écht tussenstaat!

Theatershow

Door Tg Graasland

Op een koude dag van 37 graden Celsius wordt het dorpje Middels door de burgemeester omgedoopt tot Inmiddels aan Zee. Het strand is nog nooit zo dichtbij geweest en nu er toch geen winters meer bestaan, is het dubbel lang genieten van de zomer. Geen wolkje aan de lucht. Er zijn nieuwe buren komen wonen naast de gebroeders Janssen. Vluchtelingen, Inuit zo gaat het gerucht.

Ondertussen hoopt het plastic zich op het strand op. Het dreigt een monster te worden. Het beweegt, het sluipt, het kruipt langzaam het kleine dorpje in. Waar is het nou toch mis gegaan? Kunnen de bewoners van Inmiddels aan Zee het tij nog keren?