WORKSHOPS

Wil jij er zeker van zijn dat je jouw favoriete schrijver kunt ontmoeten tijdens het Kinderboekenfeest? Kijk dan op de pagina ‘kaartverkoop’ welk ticket je precies moet halen!

Ted van Lieshout & Philip Hopman

Ken jij Boer Boris al? Zo niet, dan kunnen de schrijver Ted van Lieshout en illustrator Phililp Hopman je alles over hem vertellen! Duik mee in een verhaal van Boer Boris en geniet van een voorstelling waarbij er live tekeningen worden gemaakt.

Tjarko van der Pol

In het familiecollege ‘Hadden de Grieken al raketten?’ vertelt illustrator Tjarko van der Pol je meer over de geschiedenis van de ruimtevaart. Hoe werkt een raket eigenlijk en wie waren de eerste ruimtevaarders? Zijn astronauten altijd alleen mannen en wat is er nodig voor een landing op de maan? Je leert over het beroep astronaut en het nut van ruimtevaart.

Of het nou voor jong of oud is, Tjarko vertelt zijn verhaal graag aan de hand van leuke beelden en gave proefjes waardoor deze geschiedenisles nooit saai zal zijn! Tjarko is illustrator van kinderboeken (o.a. Pretpark de Poepfabriek en Het Hersenhotel) en hij maakt illustraties voor NRC Media. Ook maakte hij de prachtige illustraties bij het boek van Govert Schilling Hadden de Grieken al raketten? 

Foto Linda Dielemans: Annelien Nijland

Linda Dielemans

Schrijver en archeoloog Linda Dielemans laat je met haar boeken duizenden jaren terugreizen in de tijd. Als inspiratie gebruikt ze vaak voorwerpen die door archeologen zijn opgegraven en eigenlijk altijd wel een spannend verhaal te vertellen hebben… En misschien is dat nu wel het jouwe! Tijdens deze workshop ga je met hulp van Linda zelf een verhaal schrijven aan de hand van echte archeologische voorwerpen. Hoe dat allemaal precies in zijn werk gaat? Dat moet je komen meemaken!

Linda Dielemans schrijft kinderboeken die zich afspelen in de prehistorie. Met haar boek Schaduw van de leeuw won ze de Senaatsprijs van de Nederlandse Kinderjury. Daarnaast werkt ze als archeoloog in heel Nederland.

Sanne Rooseboom

Bedenk een land waar jij de baas bent.

Je hebt vast wel eens gedacht: als ik het voor het zeggen had, dan zou het heel anders gaan. Misschien gaat het dan over school, over eten, over bedtijd. Of misschien wel over hoe we met de natuur omgaan, over wetten of over wat je op het nieuws ziet. Tijdens deze workshop van Sanne Rooseboom (die vier landen bedacht heeft in haar Jippie-boeken en een nieuw onderdeel van de regering bedacht voor het Ministerie van Oplossingen) ben jij de baas over je eigen land. Dat land bedenk je tijdens de workshop, je tekent een landkaart als je wilt en daarna bedenk jij de regels! 

Bananen zijn belangrijk

theatershow

Zegt Doornroosje tegen de prins die haar eindelijk wakker kust: ‘Had me toch laten slapen, man! Gun een vrouw wat rust!’ Zo begint het optreden van Erik (vader) en Lot (zoon) van Os. Samen brengen zij grappige liedjes, verrassende versjes en totaal mislukte sprookjes in deze muzikale voorstelling. Tijdens de voorstelling wordt ook volkomen helder waarom meisjes gevaarlijk zijn en bananen zeer belangrijk…